Desperate housewives

22. 8. 2011

Před pár minutami jsem dokoukala zatím poslední díl Zoufalých manželek a to s07e23. Pokud jsem se dočetla správně, měla by být ještě jedná série a seriál by měl definitivně skončit v květnu 2012. 25. září vychází první díl poslední série. Smutné, že? Seriál je to skutečně dobrý. Přečtěte si nejdříve oficiální text distributora:
Je to možné? Mary Alice Young vyzerá tak šťastne. Nádherný dom na predmestí, spoľahlivý manžel, dieťa a mnoho ďalších vecí. Toto všetko sa rozhodla zanechať? Zdá sa, že áno, ale človek by tomu najradšej neveril. Lenže o pochybnostiach nemôže byť ani reči vo chvíli, keď táto žena ukončuje svoj na prvý pohľad šťastný život výstrelom revolvera. Lenže akokoľvek je to netradičný úvod, táto postava sa s divákmi rozhodne nelúči. Práve naopak. Bude to práve Mary Alice Young, ktorá nás bude sprevádzať po tomto malebnom predmestí a zoznámi nás nielen s jej rodinou, ale aj so susedmi a najmä s jej priateľkami. Iba vďaka jej teraz už nadprirodzenej schopnosti sa dostaneme do diskrétnych zákutí, ako sú spálne alebo toalety. A iba vďaka nej sa dozvieme veci, o ktorých nemajú tušenia ani tí, ktorých sa to najviac týka. Nazrime teda do životov jej piatich najlepších priateliek a spoznajme ich skutočné životy... Mimoriadne úspešný seriál televízie ABC získal tri zlaté Glóbusy, päť cien Emmy a mnoho ďalších cien.



Ano, tím to začalo, Mary Alice se zabila a její zvědavé kamarádky musely přijít na to, proč by ukončovala svůj na první pohled šťastný život. A od této první záhady se s tajemstvými a zločiny roztrhl pytel. Některé situace byly trochu přitažené za vlasy a s takhle vysokou kriminalitou na jedné ulici bych se asi už dávno přestěhovala. Nikdo ale Wisteria Lane neopustí. Má tam přeci kamarádky, a ty nemůže nechat samotné. Pokud tedy to opouštění není nedobrovolné. Ta lehkost, s jakou se v tomhle seriálu vraždí, mě nepřestávala udivovat od prvního až do posledního dílu. No vážně, copak lidé tak často řeší každý problém jednoduše vraždou toho, kdo ho způsobil? V zoufalkách ale ano. A tak na první pohled krásné sousedství je prolezlé vrahy a tajemstvími. Kdykoliv, když se nějaké tajemství odkryje a vše se vysvětlí, se na tuto ulici přistěhuje někdo další a vše začíná nanovo, zatímco hlavní hrdniky stíhají navíc žít své vlastní velmi dramatické životy plné zvratů. No prostě pastva pro oči i zábava pro mozek. Jenom mě mate v zařazení seriálu do žánrů slovo "komedie". Drama rozhodně, mysteriózní klidně, ale komedie? Kde vzali komedii? Jako párkrát jsem se zasmála, ale bylo to spíš takové uchechtnutí vtipu než opravdický smích a bylo to hodně vzácné. Tenhle žánr si podle mého seriál rozhodně nezaslouží, ale drama je to jako vyšité a hodně povedené. Takže rozhodně doporučuju a na csfd odměňuji čtyřmi hvězdičkami.

0 komentářů:

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)