Day 16: Nejdelší kniha, jakou jsi kdy četl/a

29. 2. 2012

To jsou teda záludnosti tohleto. Na délku knih při čtení skutečně nekoukam, takže takhle z hlavy nevim. Podívala jsem se ale na počet stran pár žhavých kandidátů z vlastní knihovny a máme tu vítěze.

J. K. Rowling - Harry Potter a Fénixův řád

Anotace: Pátý díl příběhů mladého čarodějnického učně Harryho Pottera a jeho věrných kamarádů Rona a Hermiony. Napětím a nervozitou byly poznamenány už prázdniny a hned od začátku pátého ročníku přichází jeden otřes za druhým: na bradavické škole totiž z vůle Ministerstva kouzel došlo k závažným změnám a atmosféra strachu houstne každým dnem víc a víc. Nerozlučná trojice přátel však přesto dokáže kolem sebe soustředit dost studentů, kteří nebudou chtít se založenýma rukama čekat, až je zlo zahubí. To, co zažijí, už nejsou jen neškodná dobrodružství! 

Kosmas hlásí, že tenhle díl má přesně 800 stran. Problém ale zůstává v tom, že i když třeba takové Letopisy Narnie mají stran méně, jsou ve větším formátu, takže pokud by se to počítalo na slova, nejspíš by vyhrály ony nebo něco úplně jiného. Na počet stran je ale v mé knihovně (alespoň z těch knih, které se zdály mít šanci na vítězství) nejobsáhlejší právě 5. díl Harryho. A rovnou jdu zkoumat na zítřejší otázku, která z mých knih má nejmenší počet stran, protože to překvapivě taky netuším.

0 komentářů:

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)