No strings attached

27. 3. 2012

(2011)

Oficiální text distributora: Praktická Emma k tomuto svéráznému životnímu stylu dospěla především proto, že jako doktorka aspirující na atestaci nemá na žádný vztah čas a energii, jen občas potřebuje povolit ventil. To Adam má mnohem bolestivější důvody. Poslední přítelkyně ho podváděla s jeho vlastním otcem a vůbec ji neomlouvá, že je to slavný televizní producent, jenž má šarmu na rozdávání. Na duši zraněný Adam se proto rozhodne, že pustí city k vodě a bude si prostě jen nezávazně užívat jako jeho táta. Emmu v minulosti párkrát potkal, a i když jiskra nikdy nepřeskočila, po posledním setkání, ke kterému dopomohly litry vypitého alkoholu, se spolu poněkud impulzivně vyspí. V tom okamžiku se zrodí nápad na nezávazná setkání, při kterých půjde jen a jen o sex. Jenže všechna dohodnutá pravidla platí jen do chvíle, než je jedna ze stran poruší. A to je jen otázka času, protože kdo by věřil tomu, že mezi mužem a ženou může existovat prosté sexuální pouto, které nenaruší láska?

...já bych tomu i věřila, ale  o má osobní přesvědčení tu nejde. Těmhle dvěma se podobný nezávazný vztah samozřejmě nemůže povést. Co by to jinak bylo za romantickou komedii, že. Oba hlavní představitelé jsou milí, mladí, krásní a hlavně dobře obsazení. Natalii mám ráda už od Hvězdných válek a Ashton je tak okouzlující, až to bolí. Každopádně zkusí nezávazný vztah, jeden z nich (on) se zamiluje. Druhý (ona) se závazku a vztahu děsí, takže jejich "vztah" rozpustí. Jenomže je překvapivě potom nešťastná, Adam jí chybí, a tak mu zavolá. On už se ale posunul dál a snaží se zapomenout. Přijde tedy velice napínavá! scéna, kdy ona za ním jede a chce mu servírovat své srdce na dlani, ale zahlédne ho s jinou. Jak to asi dopadne? 
Žádná překvapení ani Oscarové výkony nečekejte, ale je to milý filmeček. Tak akorát na zabití líného odpoledne s kamarádkou. Přítele bych na to nenutila koukat, ještě by mohl dostat nějaké hloupé nápady.. Jinak asi nemám co říct. Není co vytknout, kromě naprosto dokonalé šablonky, podle které je film natočen naprosto stejně jako milion předchozích. S takovým přístupem se ale u podobných snímků počítá, takže proč by jim to měl člověk za zlé? Obsazení, jak už jsem řekla bylo fajn, scénář, kamera, hudba a ostatní hovadinky taky. Prostě hezký průměr - ***. Jenom ze začátku mě zmátlo časové zařazení jednotlivých scén, než jsem pochopila, že když na žačátku scény B napíšou před dvěma lety, nemyslí před dvěma lety od scény A ale od scény D. To ale mohlo být tím, že jsem se na film ze začátku moc nesoustředila, protože jsem ještě pobíhala kolem a vařila čaj a tak. Potom už časová linie plyne normálně, takže se vše srovná a já se začala zase chytat :).

0 komentářů:

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)