Bylo nebylo #26

27. 5. 2012

Další neděle je tu a ačkoliv bych rozhodně neměla číst (a momentálně taky nečtu), vždy mám připraveno, co je další na řadě a tentokrát je to žhavá novinka - Divergence. Už se nemůžu dočkat až budu mít chvíli čas, abych se mohla pořádně začíst. Takhle tu na ní zatím jen toužebně koukám a na druhé straně stolu se zatím vrší státnicové otázky. Já vážně nechápu, že ty nejlepší knížky vždycky vyjdou v době zkouškového, kdy prostě nemám nejmenší šanci přečíst cokoliv zábavného. Ale teď už k Bylo nebylo:

Veronica Rothová - Divergence

Anotace: Chicago, budoucnost. Obyvatelé města, které obklopuje jen močál a obepíná ostnatý drát, jsou rozděleni do pěti frakcí. Beatrice je čerstvých šestnáct a přišel čas vybrat, do které frakce chce patřit, které ctnosti se chce na celý život odevzdat. Překvapivé rozhodnutí jí do cesty přivede osudového kluka – úchvatného, ale taky trochu nesnesitelného. Beatrice zjišťuje, že ve společnosti, která se jeví tak dokonalá, vzrůstá napětí a hrozící nebezpečí lze zažehnat jen jedním způsobem, který ji ale možná zničí. 

První věty: V našem domě je jedno zrcadlo. Visí za posuvným panelem v chodbě v horním patře. Můžu se do něj podívat druhý den každého třetího měsíce, když mi matka stříhá vlasy - jedno z pravidel naší frakce.


0 komentářů:

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)