Smash

12. 5. 2012

(2012)

Popis z CSFD: Seriál Smash vypráví příběhy skupiny lidí podílejících se na uvedení velkolepého muzikálu o životě sexsymbolu 20. století - Marilyn Monroe. Pokud věříte, že drama naleznete jen na pódiu, jste na omylu. To, co se děje v zákulisí je mnohdy daleko horší. A také cesta za hvězdnými sny nemusí být vždy předem prohraná.

Glee pro dospělé, přesně to je tenhle seriál zač. Protože narozdíl od Glee, kde se řeší ne tak podstatné problémy, jako třeba špatné známky, ve Smash se dočkáte pořádných problémů - třeba možný rozpad manželství, nebo kde sehnat pár milionů na uskutečnení muzikálu. Navíc tady se člověk dočká taky trochy toho sexu, bez kterého by to prostě nešlo, a který dospělému obecenstvu může v takovém Glee třeba chybět.

Hlavní postavy jsou samotní autoři nového muzikálu (scénáře i hudby), producentka, režisér, nějací ti asistenti, kteří se třeba doslechnou něco, co by neměli a pak hlavně samotní herci v muzikálu, obzvlášť dvě aspirantky na hlavní roli - Ivy a Karen. Příběhovou linií je samozřejmě tvorba muzikálu, který by měl dojít až na Broadway, ale příběh často odbočuje do osobního života jednotlivých postav a prostě nudit se rozhodně nebudete. Je to totiž jedno drama na druhém a navíc celé to prostředí je tak okouzlující a netradiční, že se zmůžete jen na tupé zírání na obrazovku. A to obsazení - prostě skvělé, všechny postavy miluju, vážně :) i ty protivné.
Momentálně dojíždí první série (v pondělí by měl být poslední díl) a já jsem neskutečně zvědavá, jak to dopadne a hlavně, jestli má Smash takový úspěch, aby se zmohl i na další série, ačkoliv vzhledem k tomu, že muzikál už je skoro hotový, nevím, o čem by další série měla být, aby se nemuselo moc měnit obsazení - že by začali tvořit nový muzikál se stejným režisérem i obsazením? To by bylo poněkud zvláštní.
Jinak písničky jsou tu docela často a opravdu skvělé, i když většina je jich součástí samotného muzikálu a tudíž vlastně nijak neposouvá děj dopředu - jinde by mi to možná vadilo, ale tady si to užívám přesně tak, jak to je :) A ještě jednu věc musím vychválit - úvod seriálu (obvykle to bývají úvodní titulky, ale tady titulky běží dole během prvních minut dílu, takže úvod je vlastně jen název a created by. A tady ho máte: 

0 komentářů:

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)