Bylo nebylo #28

17. 6. 2012

Po minulém poněkud zvláštním Bylo nebylo se vracím ke knihám, které by vážně mohly někoho zaujmout. Tentokrát je to kniha, na jejíž přečtení se vážně těším a rozhodně budu mít dostatečnou příležitost se začíst. Zítra se totiž chystám na cestu do Brna, kde přespím na koleji a druhý den hned ráno se pokusím zazářit na přijímačkách na magisterské studium. Cesta do Brna od nás trvá nějaké 4 hodiny případně šest, pokud bych jela vlakem, takže času budu mít dost, navíc večer v Brně se taky nějaký ten čas najde a proto si beru pořádnou cihličku, aby mi náhodou nedošlo čtivo. Tentokrát je to tedy:

George R. R. Martin - Hra o trůny

Anotace: „Pod každým prstem měl čepel, hroty pokroucených mečů vyčnívajících jako tesáky z opěrek trůnu. Dokonce i po třech staletích byly některé ostré tak, že dokázaly říznout. Železný trůn byl pro neopatrného plný pastí. V písních se pravilo, že bylo třeba tisíce mečů, aby ho vyrobili, rozžhavených doběla ve výhni plamenů dštících ze chřtánu Baleriona Černého děsu. Kovali jej padesát devět dní. Konec jejich snažení korunovalo toto pokroucené černé monstrum vyrobené z jako břitva ostrých hran, hrotů a pásů kovu; trůn, který mohl zabít člověka, a také zabil, pokud lze věřit příběhům." Druhé vydání úvodní části fantasy eposu Písně ledu a ohně, vázané v jednom svazku.

První věty: "Měli bychom se vydat zpátky," zamumlal Gared, když les kolem nich začal tmavnout. "Ti divocí jsou mrtví." "Ty máš z mrtvých strach?" zeptal se ho ser Waymar Royce s mírným náznakem úsměvu.

Vypadá opravdu dobře a nějakých 800 stran by mi mělo chvíli vydržet, nemyslíte? :)

1 komentářů:

Vexa řekl(a)...

Parádní kniha, určitě se ti bude líbit, já se do ságy úplně zamilovala ... zrovna tu mám nachystaný druhý díl, Střet králů, tak se k němu doufám brzo dostanu. :) Chystáš se na MU? Pokud ano, můžeš prozradit obor/y? :)

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)