Face off

28. 6. 2012

Popis z CSFD: Face off jsem na CSFD nenašla.

Face off je poměrně nová reality show. První série je z roku 2011 a hádám, že není v našich končinách moc známá, protože se mi ještě nestalo, že bych sebenovější seriál nenašla na CSFD. Nevadí. O co se jedná vám snad dokážu říct sama. 
Je to klasická reality show s výzvami a vyřazováním na konci každého dílu. Jak asi poznáte z plakátu, její hlavní náplní je filmovy make-up. Ne jen tak ledajaký. Jedná se o trikový make-up. Tihle lidé (soutěžící) musí umět podle zadání vytvořit jakoukoliv postavu a to od návrhu, přes vytvoření silikonových přídavků na obličej i různé části těla, musí je potom nabarvit, upevnit na tělo, dobarvit herce samotného, vytvořit kostým i případné rekvizity. 
 Dokáží vytvořit pohádkové postavy i znetvořené hororové vrahy. Zombie i mimozemšťany. Na každou výzvu mají minimum času. Občas jsou v dílu výzvy dvě - jedna kratší, ve které je prověřena jejich znalosti základů, jako třeba namíchání vlastní krve, nebo nakreslení uvěřitelného tetování. A potom ta hlavní, na kterou mají delší čas ale také je náročnější. Tam už mají vytvořit celé postavy. Aplikovat make-up na herce, kteří potom předstoupí před posuzovací komisi. Ta se podívá z dálky, z blízka. Zhodnotí originalitu nápadu i kvalitu provedení. Zeptá se jednotlivých tvůrců na příběh postavy nebo na to, jak kterou část masky vytvořili a potom se rozhodnou kdo vypadne. Soutěžící občas pracují ve dvojících, občas sami, ale výsledky vždycky stojí za to. Navíc mě fascinoval i tvůrčí proces, který člověku vážně pomůže pochopit, jak potom může být stvůra ve filmu tak děsivá a realistická.
Na téhle reality show se mi líbí nejen to, co soutěžící vytváří a co z toho potom vznikne, samotný tvůrčí proces nebo jejich schopnost improvizace, když se nějaká část nepovede, ale také fakt, že je dán důraz na samotnou soutěž a vztahy a dramata mimo ni zabírají minimálně času i prostoru v každém dílu. U některých reality show jsou vztahy skutečně důležité - třeba survivor, ale pokud jde o něco takhle tvůrčího, kde o svém vyřazování soutěžící navzájem nerozhodují, ale mluví za ně jejich práce, mě prostě mezilidské vztahy nezajímají a chci vidět tu samotnou práci. To tenhle seriál plně splňuje. Jediné, co se mi nelíbí je, že má zatím jen dvě série, dohromady 18 dílů. Čekám ale, že bude pokračovat, protože poslední díl vznikl letos v polovině března, takže je šance na podzimní sérii nebo možná až příští rok zase na jaře. Uvidíme, ale doufám, že se dočkáme dalších dílů. 


A ještě pár obrázků z různých částí seriálu:

0 komentářů:

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)