One tree hill

18. 6. 2012

Popis z CSFD: Seriál o partě středoškoláků, kteří jsou si zpočátku dost vzdálení. Ve středu dění jsou bratři Scottové - Lucas a Nathan, mající společného otce a životní lásku - basketbal. Na střední škole se setkávají nejdříve jako rivalové nejen co se týče pozice v týmu Tree Hill Ravens, ale i v lásce. Od toho se odvíjí zdánlivě vedlejší linie příběhu, ale nenechte se klamat, v One Tree Hill vše souvisí se vším.

Tenhle seriál pro mě naprosto přesně představuje nekonečnou hrabivost televizních studií, které podobné věci vytváří. Abych se vyjádřila jasně. One tree hill má momentálně 9 sérií. Já viděla prvních osm. Potom jsem se prostě musela přestat trápit.
První čtyři řady se týkají středoškolského života. Dva nevlastní bratři - Nathan a Lucas. Mají stejného otce, který se ale Lucase i jeho matky zřekl a šel  si hrát na rodinku s novou přítelkyní a novým synem. Obě rodiny ale stále bydlí ve městečku Tree hill a oba bratři nejen chodí na stejnou školu ale dokonce hrají za stejný basketbalový tým. Navíc Nathan chodí s Lucasovou nejlepší kamarádkou, zatímco Lucas přebíhá mezi Nathanovou bývalou přítelkyní a její nejlepší kamarádkou - obě basketové roztleskávačky. Bordel? Bude to ještě horší. Lucasova matka Karen má totiž velice blízký vztah s Lucasovým strýcem a kamarádí se s Nathanovou matkou.
Přesto první čtyři série nejsou vůbec špatné. Dokonce by se dalo říct, že jsou občas i vážně dobré - řeší se tu vztahy mezi "dětmi" i mezi dospělými. Do toho drama basketbalového týmu, jehož hvězdou je právě Nathan. Ten ale váhá, jestli vůbec chce hrát basket, protože jeho otec (bývalá basketová legenda) na něj pořád tlačí, aby se zlepšoval a překonával sebe a všechny ostatní. Potom se ale příběh neustále zhoršuje. Dojde k svatbám, ale i rozchodům, někdo skončí na vozíčku, někdo zjistí, že má možná srdeční chorobu, která mu znemožní hrát. Někdo má dítě, někdo zase práci. Postupem času se ze seriálu o středoškolácích stává jakési drama ze života vyrostlých středoškoláků, příběh se tříští a nucené natáhování je vážně znát. Kvalita rychle upadá, až jsem to i já musela prostě vzdát. A to vydržím vážně hodně. One tree hill začal dobře, ale hrabivost mu nenávratně uškodila. Pokud jste ale jako já a nechcete seriál zatratit rovnou, první čtyři série rozhodně doporučuji :) Celkové hodnocení:



0 komentářů:

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)