Bylo nebylo #31

8. 7. 2012

Další neděle je tu a já se přistihuju, že poslední dobou vůbec nic nedělám. Jen sedím doma, protože jsem panelákové dítě a tudíž nemám zahradu na které bych v tomhle počasí mohla trávit čas a nemáme ani ten balkón, takže jsem zalezlá ve svém pokojíčku a čtu a sleduju seriály a nějak se mi nechce dělat nic jiného. Třeba něco produktivního nebo něco, kde bych přišla do styku s jinými lidmi než jen mou rodinou, ale když ono je venku buď horko, takže se tam nedá existovat, nebo prší, takže se tam nedá existovat. Tak žiju takhle a zabavuju se podle svého. Tenhle týden vám v bylo nebylo představím knihu, kterou už jsem sice dočetla, ale rozhodně ji nechci přeskakovat a vynechávat, protože i když představovat nepotřebuje, stejně do téhle rubriky nesporně patří.

Lauren DeStefano - Past

Anotace: Co kdybyste se dozvěděli, kdy – na den přesně – zemřete? Díky moderní vědě se každá lidská bytost stává tikající časovanou genetickou bombou. Bezohledné manipulace s genetickými informacemi způsobí, že muži se dožívají pouze dvaceti pěti let a ženy dokonce jen dvaceti. V této bezútěšné době jsou mladé dívky unášeny a nuceny žít v polygamním manželství, aby odvrátily hrozbu, že lidstvo vymře. Tento osud čeká i šestnáctiletou Rhine Elleryovou. Je unesena, aby se stala jednou z vyvolených nevěst a vstupuje do světa bohatství a privilegií. Přestože její manžel Linden k ní chová opravdové city, jediným cílem Rhine je útěk – chce najít svého bratra-dvojče a vrátit se domů. Ale Rhine se musí vypořádat s více problémy, než jak znovu získat svobodu. Lindenův excentrický otec je odhodlán najít protilátku na genetický virus, díky kterému mu hrozí ztráta syna, i když to znamená jít přes mrtvoly, aby prověřil své experimenty…

První věty: Čekám. Drží nás ve tmě už tak dlouho, že nevíme, kdy máme zavřené a kdy otevřené oči. Ležíme schoulené v klubíčku jako krysy, zíráme z něj ven a zdá se nám, že se rytmicky pohupujeme.

Tak to je docela silný začátek, po kterém následuje skvělá knížka. Zítra se můžete těšit na mou recenzi na Past, takže sem rozhodně zaskočte i v průběhu zítřka a vesele se připojujte k Sedmi knižním smrtelným hříchům. Přece mě v tom nenecháte samotnou, ne? :)

0 komentářů:

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)