Weeds

21. 7. 2012

Oficiální text distributora: Americký komediálně laděný seriál vypráví o osamělé matce Nancy Botwinové, která po manželově smrti začne pokoutně prodávat marihuanu, aby uživila rodinu. A přitom nakoukne do lecjakých tajemství skrývajících se za domovními dveřmi sousedů...

Začalo to poměrně nevinně. Nancyin manžel náhle zemřel. Ona, žena v domácnosti, musela začít živit rodinu a nějak se dostala k dealování trávy. Začala sama, prodávala na fotbalových hrách znuděným otcům od rodin. Postupně ale začala svou malou operaci rozšiřovat. Sehnala si další prodavače aby pokryla větší území, začala si pěstovat vlastní odrůdu a její zisky rostly a rostly. Nic ale není tak jednoduché, jak se zdá. V téhle kariéře úspěch doprovází problémy. Od lidí, co jí chtějí jen okrást, k zastrašování, drogovým kartelům a vyhrožování smrtí. 
Čím hlouběji se Nancy dostává, tím víc problémů se na ní valí. Naštěstí je dobrá v krizi, takže vždy najde nějaké řešení. Pokud ji totiž zaženete do kouta, dokáže být pořádně ostrá. Všechno to přece dělá pro svou rodinu. Její dva synové ale postupně přijdou na to, jak jejich matka platí účty a začnou se každý po svém také zapojovat. Co začalo jako způsob jak rychle vydělat dost, aby nemusela měnit svůj lifestyle manželky z předměstí se rychle mění v nebezpečnou hru a Nancy se musí hodně rychle naučit pravidla.
Tenhle seriál je opravdu zajímavý. Obsazení je milé a příběh jen tak někde nepotkáte. Navíc se s každou sérií víc komplikuje. Většina dílů končí napínavě, takže nemáte jinou možnost, než si prostě pustit další. Navíc je to po dlouhé době zase seriál s více než jednou, dvěma sériemi. Weeds má sérií už 8 a nevypadá, že by hodlal hned tak končit. Pokud se tedy chcete pobavit a jste imunní vůči drogám, ne zrovna spisovnému jazyku, násilí a sexu (není tam pořád, ale objeví se), je tohle rozhodně seriál pro vás. Docela se divím, že něco takového američani vůbec podporují. Nejde sice přímo o propagaci drog, ale také rozhodně nezdůrazňuje, jak strašně špatné jsou. No, možná trochu. Každopádně já se u něj bavím už nějaký ten pátek a zatím jsem nenašla jediné hluché místo, jedinou postavu, která by nezapadala do celkového koceptu. Prostě jsem spokojená. 


0 komentářů:

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)