Outsourced

18. 8. 2012

Popis z  CSFD: Todd Dempsy je mladý manažer, který pracuje ve společnosti prodávající žertovné předměty. Jednoho dne ráno přijde jako obvykle do práce, kde překvapivě najde jen liduprázdnou vyklizenou místnost. Celé call centrum, kterému šéfoval, bylo po náhlém rozhodnutí přesunuto do Indie. Mladý manažer má jen jednu možnost - odstěhovat se do Indie a vést call centrum tam. Ocitá se tak před nelehkým úkolem - jeho práce je přesunuta do zcela jiné země na druhém konci světa, kde musí pracovat s novými lidmi, kteří vyznávají jinou kulturu, a pro které jsou americké zvyky a prodávání nesmyslných žertovných předmětů nepochopitelné.

Rozhodně musím seriálu Outsourced přiznat značnou originalitu. Todd přišel jednou do práce a zjistil, že jeho práce se zatím přesunula do Indie. Teď šefuje call centru, kde je jediným američanem. Jeho zaměstnanci sice mluví anglicky, ale o americké kultuře nemají ani potuchu. Vůbec nechápou, proč by si někdo kupoval falešnou loužičku zvratků, přívěsek na klíče vydávající orgasmické zvuky nebo třeba vycpanou jelení hlavu, která zpívá. Todd jim musí všechno tohle vysvětlit. Naučit je něco o své kultuře a vysvětlit svátky jako halloween nebo díkuvzdání. Na oplátku se sám učí o kultuře Indie - o jejich zvycích a pravidlech.
Nápad je to zajímavý, obsazení povětšinou docela milé, ale ten scénář. Ten tomu tedy dává. Má se jednat o dvaceti minutový komediální seriál. Dvacet minut by i měl, ale ta komedie? Ta se někam poděla. Neříkám, že Outsourced není zábavný. To je, jen není vtipný. Skoro nikdy. Většina vtipů je strašně laciných a předvídatelných a těch pár, u kterých jsem se vážně zasmála se tak nějak ztratilo v návalu těch ostatních. Prostě docela zklamání. Přesto bych na něj nechtěla úplně zanevřít. Alespoň ty části o Indické kultuře byly vážně zajímavé. Jen nevím, jak moc je američané pro blaho seriálu zprznili. No, člověk holt nemůže mít všechno. Za mě Outsourced dostává naprosto průměrné:



0 komentářů:

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)