Awkward

10. 10. 2012

Oficiální text distributora: Hlavní hrdinkou nového seriálu je patnáctiletá Jenna Hamilton, kterou ztvárňuje známá herečka Ashley Rickards. Pubertální středoškolačka se zrovna nachází v bolavé fázi dospívání a čekají na ni první zákeřné nástrahy lásky. Její život se však zcela zásadně začíná měnit po trapné nehodě. Ženský hlas vypráví v první osobě a humorně zachycuje zážitky spojené s dospíváním.

Oficiální text distributora je podivný, ale nevadí. Awkward je dvacetiminutový seriál, vyprávějící o Jenně. Ta byla jako každá správná americká puberťačka sice krásná, ale ve škole naprosto neviditelná až do osudného dne, kdy se jí stala "nehoda". Ona to opravdu nehoda byla, ale vypadala podezřele jako sebevražda a myslíte, že vám někdo bude věřit, když se očividnou sebevraždu snažíte vysvětlit jako pouhou nehodu? V Jennině světě rozhodně ne. Lidé si o ní ve škole začnou šeptat, drby se začnou šířit, a tak si Jenna řekne proč ne a začne si svou dočasnou popularitu trochu užívat. To ještě netuší, kam až ji její nový život zavede a jaké nové drby se o ní začnou šířit. 
Jenna si v průběhu každé epizody píše blog, díky kterému můžeme sledovat její myšlenkové pochody. Jedná se tedy o klasicky hraný seriál doprovázený vyprávěním hlavní hrdinky v první osobě (to jen pro upřenění textu distributora). Jenna totiž má o čem přemýšlet. Na své cestě za popularitou totiž následuje krutý (ale nápomocný) dopis, odeslaný anonymem, radící jí, jak se ze své neviditelnosti vyhrabat. Navíc si musí často promýšlet, co dělat ohledně kluků. Získala totiž  pozornost nejoblíbenějšího kluka na škole, ale ten s ní nechce být viděn na veřejnosti. Na druhou stranu je tu jeho kamarád, který sice má přítelkyni, ale Jennu políbil. Co teď? Pro koho se rozhodnout? A jak přežít období puberty na kruté americké střední škole? 
Awkward je takový milý seriál. Klasická šablonka - krásná, ale neviditelná dívka, o kterou se najednou začnou zajímat ti nejoblíbenější a nejkrásnější kluci a ona si chudinka musí vybírat - je ozvláštněna nehodou zaměňovanou za pokus o sebevraždu, Jennyiným blogem a hlavně tajemným dopisem, radícím jí, jak se zachovat. Jedná se o klasickou vztahovku na střední škole, u které se občas zasmějete, ale častěji budete hrdince nadávat, co to kruci dělá. (To nadávání samozřejmě myslím v dobrém.) Pokud hledáte příjemný zabiják času se sympatickým obsazením, rozhodně můžu doporučit Awkward. Je sice průměrný, ale je v té lepší polovině průměrnosti.

2 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

kde se dá koupit ta kniha.

Ohana řekl(a)...

kterou knihu myslíš?

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)