Accidentally on purpose

17. 11. 2012

Oficiální text distributora: Billie je krásna žena, ktorá o sebe stále tvrdí, že má tridsať rokov, ale skutočný vek prísne tají. Je filmovou kritičkou v sanfranciských novinách a jej kritické recenzie sú u čitateľov veľmi úspešné. To sa však nedá povedať o jej osobnom živote. Od svojho priateľa dostala „kopačky“, pretože sa už konečne vydať, ale on jej tvrdil, že nie je ešte pripravený. A tak sa jej zdá, že všetko je proti nej. Keď zapíjala svoj smútok v bare, zoznámila sa s ani 20-ročným ctižiadostivým šéfkuchárom Zackom. Spoločne strávená noc však nie je posledná, pretože o mesiac sa Billie dozvie, že je tehotná. Rozhodne sa, že si dieťa nechá. Súčasne sa musí zaoberať aj problémami so svojím šéfom a bývalým priateľom Jamesom, ktorý začne na Zacka žiarliť. Vďaka nečakanému tehotenstvu Billie a Zack sa dohodnú, že budú spolu žiť, ale len platonicky. Novinárka a najlepšia kamarátka Olivia podporuje a povzbudzuje Billie. O to isté sa usiluje aj Billieina mladšia, veľmi konvenčná sestra Abby, ktorá jej odovzdáva svoje manželské skúsenosti.

Billie je svobodná třicetiletá žena. Má svůj život pohromadě, dobrá práce, pěkný byt, úspěšný přítel, který je zároveň jejím šéfem. Potom ale na dovolené v Paříži otevře Pandořinu skříňku a vše se sesype. Chce se totiž vdávat a po třech letech očekává zásnuby, ale James, její přítel, má jiné plány. Ženit se rozhodně nehodlá. Billie se s ním tedy rozejde a při zapíjení smutku si najde jednorázovku a podobě Zacka, o dost mladšího začínajícího kuchaře. Billie za tohle povyraženíčko ale dost zaplatí - zjistí, že je těhotná a rozhodne se dítě si nechat. Zackovi dovolí bydlet u ní doma, aby se na těhotenství mohl podílet a tahle dvě rozhodnutí zkomplikují jak její osobní život, tak také ten profestní. Jejímu bývalému se totiž tenhle vývoj situace rozhodně nelíbí. Billie tedy musí vymyslet, jak zvládnout život svobodné ženy, čekající dítě, bydlení se svobodným otcem toho dítěte a navíc nepřijít o prací. A to ještě netuší, že si Zack sebou přivede partičku kamarádů, kteří jsou všechno, jen ne nekomplikovaní.
Tenhle sitcom jsem si z nějakého důvodu dost oblíbila. Říkám z nějakého důvodu, protože u prvního dílu jsem si říkala, jak jsou ti herci protivní a zápletka dost o ničem. Ale když oni mi tak přirostli k srdci, že bych skoro brečela, když jsem se dostala k poslednímu 18. dílu první série. Další nevypadá, že by se chystala, takže se budu muset vážně rozloučit. Po prvním díle jsem nemohla uvěřit, co všechno musí žena v Billiině situaci řešit. Co takové randění v těhotenství? Kdo o vás bude mít zájem? A jak vyřešit kombinaci bydlení s mladým přitažlivým chlapem a těhotenských hormonů? Zkrátka i taková těhulka se může dostat do spousty vtipných situací a navíc všechny vedlejší postavy příběh krásně dokreslují. Prostě zase jednou milý seriál, který pobaví, neurazí a i když na něj člověk rychle zapomene, rozhodně si zaslouží vyšší než průměrné hodnocení.

0 komentářů:

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)