Happy Endings

10. 11. 2012

Popis z CSFD: Zabudnite na to, kto si nechá prsteň, pretože keď sa raz rozíde pár, skutočnou otázkou je - kto si nechá priateľov? V modernej komédii rozchod skomplikuje život všetkým spoločným priateľom a postaví ich pred ťažkú otázku - ktorú stranu si vybrať? Dave (Zachary Knighton) a Alex (Elisha Cuthbert) boli dlhé roky vynikajúcimi priateľmi a držali celú partiu pokope. Kto ich stmelí teraz? Dokážu si snáď Max (Adam Pally), Brad (Damon Wayans Jr.), Jane (Eliza Coupe) a Penny (Casey Wilson) vybrať, na koho stranu sa postavia? Zrazu sa každá udalosť mení na vyjednávanie, ako napríklad to, kto pôjde na každoročný lyžiarsky výlet. Mnoho otázok ostáva nezodpovedaných, avšak partia bola spolu tak dlho, že aj rozpad ich centra dokážu kúsok po kúsku zvládnuť. A to najmä preto, že Dave a Alex sa rozhodli zostať priateľmi.

Ten popis mi sice tak úplně nesedí, ale nevadí. Happy endings začíná poněkud zvláštně - Alex a Dave se zrovna chystají říci si navzájem "ano" a strávit společně celý život, když do kostela vtrhne podivný chlapík na kolečkových bruslích a odvede si Alex sebou. Podivný začátek? Možná, ale odstartuje opravdu povedenou vztahovou komedii, ve které sledujeme životy velice příjemné skupinky mladých lidí. Alex a Dave se každý po svém snaží vypořádat s rozchodem, potom tu máme manželský pár - Brada a Jane, kteří každého štvou svým dokonalým životem a naprostou spokojeností a nakonec Maxe, toho nejstudenějšího gaye pod sluncem a Penny, věčnou vztahovou smolařku, která ale přes všechny nezdary stále zůstává optimistická. Co se týče děje jednotlivých dílů, jedná se o náhodné situace ze životů těhle lidí - zamilování a rozchody, problémy s prací, s pěnězi, s domovníkem, prostě běžný život, okořeněný dokonale odměřenými dávkami humoru. Nebudete se sice smát nepřetržitě, ale když ano, tak pořádně.
Jak už jsem říkala, máme tu opravdu povedé obsazení (kromě hlavní postavy - Dave mi zrovna moc nesedl), většinou uvěřitelné životní situace, vyprávěné s humorem a nadsázkou a dostatek dílů, aby se člověku vyplatilo investovat do životních osudů těhle šesti lidí trochu toho zájmu. Dobrá kombinace? Pokud hledáte pohodový a milý zabiják času, právě jste našli. Jen je mi líto, že třetí série má pouze 2 díly, i když v úterý bude odvysílán třetí, takže se snad Happy Endings zase rozjede. A doufám, že si nechá své skvělé intro, protože takováhle krátká a úderná já mám ráda :)


A vzhledem k mému vychvalování tohohle seriálu asi nikoho nepřekvapí mé poměrně vysoké hodnocení. Není sice stoprocentní, vysoké je dost.

0 komentářů:

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)