Community

3. 11. 2012

Popis z CSFD: Na verejnej mestskej univerzite druhotriednej kvality Greendale sa stretáva študijná skupina, ktorú tvorí sedem rôznorodých študentov. Sledujeme ich zábavné epizódky, strelených profesorov a ich vzájomnú interakciu pri rôznych školských i mimoškolských aktivitách.

Community je jeden z nejlepších sitcomů, jaký jsem kdy viděla. Vše se odehrává na Greendale community college (což je ekvivalent našich VOŠek - o něco lepší než střední škola, ale na vysokou to nemá). Tady se v prvním ročníku sejde podivná skupinka lidí. Všichni společně chodí na španělštinu, a když si Jeff, náš hlavní hrdina, vymyslí doučování španělštiny jako způsob, jak sbalit spolužačku Brittu, sejdou se společně ve studovně v knihovně, a už se nikdy nerozejdou. Máme tu tedy Jeffa, bývalého právníka, který ale své vzdělání trochu přibarvil, a když se na to přišlo, musel si najít co nejjednodušší způsob, jak se skutečně právníkem stát. Potom Brittu, mladou aktivistku, feministku, vegetariánku a bůh ví co všechno ještě, Annie, naivní dívku, která nedokončila střední školu, protože se úplně maličkato zbláznila a teď si doplňuje vzdělání na Greendalu, Troye, bývalého středoškolského fotbalistu, Abeda, mladého a poněkud zvláštního kluka. Abed žije televizními pořady, seriály a filmy. Vše ve skutečném životě k nim přirovnává, cituje z nich a vůbec je prostě úplně mimo. Je tak trochu blázen, ale  my ho přesto milujeme. A nakonec dva ze starší generace - Shirley, ženu ve středních letech, která se právě rozvedla a potřebuje získat vzdělání, aby si mohla otevřít vlastní malou pekárničku a Pierce, starého rasistu a homofoba, který neustále odmítá uznat, že je starý. Do toho se přidává jejich učitel španělštiny, Senior Chang, naprostý šílenec, a děkan Pelton, další naprostý šílenec, který navíc celou tuhle školu vede. Oba tihle muži jsou skutečně šílení, ale každý úplně jiným způsobem. No, však uvidíte sami. Community je potom o příhodách všech těhle lidí a o jejich poněkud ujetém, ne úplně vysokoškolském, životě.
Jak já tenhle seriál miluju. To se ani vypovědět nedá. On je totiž úžasný. Od první epizody je vám jasné, že tohle je něco neobyčejného, a tak si pustíte další a další a pak jste najednou v půlce druhé série, ani nevíte jak. Všechny postavy jsou jednoduše skvělé (i Pierce, kterého si rozhodně neoblíbíte, ale musí vám být jasné, že bez něj by to nebylo ono) a ti herci? Ti by si zasloužili všechna ocenění, co jich po světě je. Scénář je jednoduše úžasný, nikdy se nepřestanete smát na déle než minutu a rozhodně nikdy nevíte, co od tohohle seriálu čekat. Třeba takové Halloweenské díly, Vánoční díly nebo ty s paintballem? Geniální. Já prostě nemám slov. Tohle musíte vidět. Bohužel jsem zjistila, že ani jeden trailer nebo promo nevystihuje úplně přesně to, jak úžasná tahle šou je, takže vám sem dám alespoň intro:


A myslím, že nikoho nepřekvapí mé hodnocení:

2 komentářů:

Vexa řekl(a)...

Jsi můj člověk, Community je jeden z nejlepších seriálů, co jsem viděla, líbí se mi styl humoru a narážky, které úplně každý nepochopí, je třeba mít nějaké znalosti. Zrovna sleduju třetí sérii a těším se na vysílání čtvrté. :)

Ohana řekl(a)...

To mám radost, že nejsem sama. Jen mě mrzí, že čtvrtá nezačala na podzim jako ostatní seriály, ale má být až v únoru. To nevydržím!

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)