Posuď knihu podle obalu #3

16. 11. 2012


Tohle meme je dobře známé, takže předpokládám, že nemusím vysvětlovat o co jde a vděčíme za něj Syki z Knižního doupěte.

Scott Westerfeld - Leviatan

Anotace: První svazek nesmírně napínavé nové série pro mladé dospělé. Odehrává se v alternativní steampunkové minulosti, v níž je svět rozdělen na Industriály, kteří ovládají ohromné parní pochodující válečné stroje, a Darwinisty, jejichž hybridní “potvůrky” fungují jako vzducholodi, parní vlaky, válečné lodi i ponorky. Příběh se odehrává těsně před první světovou válkou. Alex, utajený levoboček nedávno zavražděného arcivévody Františka Ferdinanda, prchá před strýcem Františkem Josefem, který ho chce zavraždit, do Švýcarska a tam se s eznámí s Deryn, skotskou dívkou, která se v převleku za chlapce stane plavčíkem na válečné vzducholodi Leviatan, ohromném ekosystému složeném z velryb, netopýrů, včel, šestinohých psů závislých na vodíku a všelijakých jiných potvor, díky níž je neporazitelná.

Můj názor: Dokáže někdo nemilovat tuhle obálku? Ty barvy, ta jednoduchost, to písmo. Úžasná, skvělá, geniální. Naprosto miluju, jak jsou tu skloubené mechanické motivy s květinovými, aby odpovídaly rozdělení světa v knize na Indrustriály a Darwinisty. Jednoduše, téhle obálce nemám vůbec co vytknout. Jediné, co mě opravdu mrzí je, že tvůrci obálek nezůstali u stejného stylu i u dalších dílů. Protože potom tu máte nádherného Leviatana a k němu průměrného Behemóta a Goliáše. Není to škoda? 


S tím bohužel nic neuděláme a vypadá to, že nemůžeme vinit ani Knižní klub, protože i na goodreads u originálních edic najdete tyto obálky. Nechápu co k tomu původního vydavatele vedlo, ale nevadí. Alespoň tu máme Leviatana, nad jehož obálkou se můžeme už na věky kochat.

0 komentářů:

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)