Na velikosti nezáleží - Meg Cabot

3. 12. 2012

Anotace: Vypadá to, že se na plnoštíhlou Heather Wellsovou, bývalou pubertální pophvězdičku a současnou zástupkyni vedoucího jedné newyorské koleje, konečně usmálo štěstí. Začíná při práci studovat a co víc, má nového přítele, takže ji už tolik nezaměstnává neopětovaná láska k bratrovi jejího bývalého snoubence, soukromému detektivovi Cooperovi. I když ani teď není Heatheřin život žádná procházka růžovou zahradou: studenti se začínají bouřit, její otec se hodlá vrhnout do nějakého nového podnikání a přítel se jí chystá položit jistou životně důležitou otázku, na kterou se Heather momentálně vůbec nechce odpovídat. A její nový šéf je pěkný protiva… Jenže zase ne takový, aby si zasloužil skončit s kulkou v hlavě! Policie navíc z vraždy obviní nevinného – vedoucího studentských odborů, do kterého je až po uši zamilovaná jedna Heatheřina kolegyně. A tak se Heather navzdory všem varováním a dobrým radám opět pouští do pátrání na vlastní pěst. Dá se vůbec tohle všechno nějak rozumně zvládnout, když přitom člověk smí sníst jenom 1 500 kalorií denně?

Ach, Meg, jak ty to jen děláš? Zase jednou ses mi knihou přesně trefila do nálady. Že bys mi četla myšlenky a psala ty knihy přímo mě na míru? Začínám tomu věřit..
Třetí případ Heather Wells a opět plný akce, napětí a skvělého vtipu. No dobře, ne plný akce, ale tak znáte to. Někdo umře, Heather se do toho začne motat a hned je oheň na střeše. Vrahy totiž většinou nebaví, když se je někdo snaží usvědčit. Natož, když se jedná o obyčejnou civilistku, která pouze strká nos tam, kam nemá. Tentokrát je na koleji smrti zavražděn její dočasný vedoucí, Heatheřin šéf a to přímo ve své kanceláři. Situaci navíc komplikuje skutečnost, že studenti zaměstnaní univerzitou bojují o svá práva a Owen byl ombucmanem mezi nimi a rektorátem. Studenti tedy hrozí stávkou, všichni tvrdí, že Heather by mohla být další na řadě, vražda se přeci stala jen pár metrů od jejího stolu, Cooper jí neustále odrazuje od jakéhokoliv vyšetřování a navíc její osobní život není zrovna bezproblémový. Jak se vyrovnat s tím, že chodí s mužem, se kterým nemá vůbec nic společného a přitom stále ve skrytu duše miluje svého bytného? Heather to prostě nemá jednoduché.
Zase jednou skvělá oddechovka, u které se člověk zasměje a navíc může vážně upřímně fandit hlavní hrdince. A Meg se tentokrát opravdu činila. Myslím, že ten konec rozhodně každého překvapí. Minimálně já z toho měla hlavu v pejru. Co mi to ta ženská dělá? Každopádně, nemyslím si, že bych tady potřebovala nějak do hloubky rozebírat Megin styl, její postavy nebo čtivost jejích příběhů. Všichni ji už dávno známe a pokud od ní někdo zatím nic nečetl, nemá na mém blogu co dělat, dokud to nenapraví. Je to jasné? Tak. To jsem ráda.
Co ještě říct? Snad jen, že pokud příběhy Heather Wells znáte, nesmíte si Na velikosti nezáleží nechat ujít. A kdy sakra vyjdou zbylé dva díly? Pokud vím, měla by Heather být pentalogie a já si poslední dva díly rozhodně nehodlám nechat ujít. Co vy?

1 komentářů:

Rodaw z Knihánkova řekl(a)...

Tuhle knížku mám doma a moc se na ni těším :))

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)