Posuď knihu podle obalu #6

7. 12. 2012


Tohle meme je dobře známé, takže předpokládám, že nemusím vysvětlovat o co jde a vděčíme za něj Syki z Knižního doupěte.

Chris Priestley - Příšerné příběhy strýce Montaguea

Anotace: Strýc Montague žije osaměle, jen se svým tajuplným sluhou. Třebaže cesta k jeho ponurému starému domu vede hlubokým strašidelným lesem, malý Edgar svého příbuzného rád navštěvuje. Strýc má totiž nepřebernou zásobu hrůzostrašných historek. Jenže čím víc jich chlapec vyslechne, tím víc se cítí nesvůj. Ve vzduchu visí cosi zlověstného. Mlha venku houstne, v domě panuje čím dál větší zima a ozývají se v něm podivné zvuky. Odkud strýc všechny ty historky zná a proč ve svém sídle uchovává předměty, které v nich sehrály neblahou roli? Edgar nakonec zjistí, že strýcův život má svou velmi temnou stránku, která je strašlivější, než si vůbec dokázal představit.

Můj názor:  Tahle obálka je jednoduše úžasná. Podobný styl obálek se mi vždy strašně líbil a tady navíc skvěle vyjadřuje o čem kniha je a o co jde v jednotlivých příbězích. Na fontu není nic extra pozoruhodného, ale přijde mi, že náladu obálky dobře doplňuje. Prostě naprostá spokojenost. Právě díky obálce jsem v knihkupectví knihu prvně vzala do ruky a zkoumala, co že to vlastně je. 


Od stejného autora už vyšly i knihy Příšerné příběhy z Černé lodi a Příšerné příběhy z temného tunelu, které mají díkybohu podobný styl obálek:


A hádám, že stejného autora obálky má i kniha Koláč s kapkou jedu od Alana Bradleyho:


Nemyslíte? Nijak jsem to nezjišťovala, ale ten styl je hodně podobný. Jak se líbí tyhle obálky vám? Nepřijdou vám snad nevhodné na knihy pro malé děti, že ne?

1 komentářů:

HλNKA řekl(a)...

Na první tři zmíněné jsem narazila v knihkupectví a musím říct, že mě na první pohled strašně zaujaly. Mám ráda takhle propracované obálky ;-)
Koláč s kapkou jedu si rozhodně hodlám přečíst a vidíš, vůbec mě nenapadlo, že by mohla obálka těchto všech knih spolu nějak souviset ;-) A jak tak na to koukám, asi v tom bude mít prsty jedna a ta samá osoba ;-)

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)