Pushing daisies

10. 1. 2013

Popis z CSFD: Když je Ned malý kluk, zjistí, že má schopnost přivádět mrtvé zpět k životu pouhým dotykem. Ovšem na pouhou minutu, protože po uplynutí oněch šedesáti sekund musí jiný živý zemřít a zaujmout tak místo oživeného. Naštěstí může Ned život i vzít a to druhým dotekem. Dá se dohromady se soukromým detektivem, oživuje oběti zločinů a ptá se jich, kdo je zabil. Pak si rozdělí odměnu za zatčení. Ano, šlo to krásně, než se jednou z mrtvých stala Nedova dávná láska, dívka jménem Chuck, a Ned se rozhodl, že ji nemůže nechat zemřít. To ovšem znamená, že se jí nikdy nesmí dotknout...

Skvělý, úžasný seriál. Nemyslíte? Dneska už byste ho mohli houfně znát, protože pokud vím, tak běžel už i v televizi, ale stejně vám o něm něco povím.
Zápletka je vlastně poměrně jednoduchá. Ned, mladý pekař, dokáže cokoliv mrtvého jediným dotekem přivést zpět k životu. A to skutečně cokoliv. Od suchých listů a květin, přes hmyz až po člověka. Může to udělat ale jen na minutu, protože po uplynutí tohoto časového limitu musí za obnovený život zaplatit něco jiného živého, zhruba stejné velikosti. A pokud Ned chce, aby věc na živu zůstala, už se jí nesmí nikdy znovu dotknout. Druhý dotek oživené věci ji totiž znovu zabije a to už navěky. Ned této schopnosti využívá k výdělku, kdy pomáhá soukromému detektivovi vyšetřovat vraždy. Oběť jednoduše oživí, zeptá se, kdo ji zabil a do minuty zase znovu "zabije". Tak se také dostane k případu, který jeho život ovlivní nečekaným způsobem. Nejnovější obětí je totiž jeho láska z dětsví. Dívka Chuck, jejíhož otce kdysi omylem zabil, protože ještě neznal pravidla svého daru. Ve zlomku vteřiny se rozhodne Chuck nechat žít, a protože ta nemá kam jít, vpustí ji do svého života a společně s ní, detektivem Emerssonem a servírkou Olive řeší zapeklité zločiny. Může ale fungovat vztah, ve kterém se druhého člověka nikdy nesmíte dotknout?
Opravdu zábavný malý seriál. Parodie na všechny vážné detektivní seriály a na spoustu zažitých klišé. Je to veselé, barevné a nic to nebere vážně. Obsazení je neskutečně sympatické, řešené případy rozhodně netradiční a oživení v podobě osobních problémů hlavních hrdinů zaručuje, že se nikdy nebudete ani na minutu nudit. Pushing daisies je seriál, který není podobný ničemu jinému, co znáte a pokud se vám zalíbí první díl, jsem si jistá, že už se jen tak neodtrhnete. Jediná škoda je, že má pouze dvě série a poslední díl druhé série byl odvysílán před několika lety, takže to nevypadá, že by tvůrci ještě někdy hodlali pokračovat. Inu, škoda.Buďme ale rádi za těch pár dílů, které máme. Pořád nevíte, co je na něm tak skvělého? Podívejte se sami na trailer:


Doufám, že teď už je vám to jasné. A kdyby ne, přihodím ještě své vlastní bodové ohodnoceni:

1 komentářů:

E_V_E řekl(a)...

Tento seriál je bohovský! Moc ma bavil 8D ale niekde som sa zasekla, lebo si nepamätám, že sa pobozkali cez igelitový sáčok 8P na to som čakala, že ako to tvorcovia vyriešia 8D

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)