Zakázaná přitažlivost - Kateřina Petrusová

25. 3. 2014

Anotace: Senátorova dcera Emily má po krk života ve skleníku a potají odjede do New Yorku. Záhy je však vypátrána a musí se rozhodnout: buď se vrátí domů nebo zůstane, ale pod stálou ochranou nepřístupného bodyguarda Henryho Trovata. Emily je rozhodnutá Henryho přesvědčit, aby ji nechal být, vše jim však začnou komplikovat city a především děsivý vánoční dárek, který jí pošle neznámý šílenec.
Překoná láska tak odlišných lidí věkový a společenský rozdíl, nebezpečí, které Emily hrozí, a především Henryho zločineckou minulost?

Na úvod recenze bych chtěla poděkovat nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku. Nesmírně si toho vážím.

Emily je dcera senátora a jako taková vyrůstala trochu jinak, než ostatní. Teď se ale rozhodla, že potřebuje trochu svobody a anonymity. Odjede do New Yorku, kde chce začít žít po svém, jenomže to není tak jednoduché. Obzvlášť po tom, co ji otec vypátrá a nasadí na ní děsivého bodyguarda Henryho, aby jí hlídal 24/7. Emily ani Henrymu se tahle situace nelíbí, takže začíná souboj vůle. Kterému z nich se podaří toho druhého dřív udolat? A jak jejich situaci zkomplikuje vánoční dárek od šíleného obdivovatele?
Jak už se stalo zvykem, je Zakázaná přitažlivost prostě skvělá. Káťa je geniální spisovatelka, která vás přiměje se už od prvních stránek zamilovat do všech kladných postav (nejenom těch hlavních), donutí vás zajímat se o jejich osud a prožívat s nimi jejich příběh. Bát se o ně i se s nimi radovat. Tentokrát se navíc střídají pohledy Henryho a Emily, takže můžete z první ruky sledovat, co se každému z nich odehrává v hlavě, což činí knihu ještě o to zábavnější. Často si přeju, abych se mohla takhle podívat do hlav lidí kolem sebe a jednoduše si přečíst, co si o mě myslí a nad čím přemýšlí. Těmhle dvěma hrdinům by se to občas hodilo tak, rozhodně by jim to ušetřilo spoustu problémů.
Jak už jsem říkala, Káťa je prostě skvělá. U téhle knihy se zase jednou ohromě nasmějete a nebudete se moct odtrhnout. Prostě dokonalá odpočinkovka, která vám skvěle zvedne náladu už po pár stránkách. Jediné, co mi vadí je ten název (Nebruč, plyšáku by bylo o tolik lepší), ta obálka (Henry takhle prostě nevypadá) a obava, jestli se dočkáme někdy ještě dalšího dílu Bavettových (protože tuhle rodinku prostě žeru). Jinak je ale naprosto dokonalá, takže mé doporučení: pokud jste četli předchozí díly, neváhejte a pusťte se i do tohohle, a to tak, že okamžitě. A jestli nad Bavettovými ještě váháte, tak toho hned nechte a jděte do nich (nejlépe ještě dnes), nebudete litovat! Za mě zase jednou naprostá spokojenost.

 

3 komentářů:

Šárka S. řekl(a)...

Nějak jsem téhle sérii propadla. :D Už se nemůžu dočkat, až si knihu pořídím. :)

Bastera řekl(a)...

Právě čtu :) Katka je prostě skvělá, pár lidí jí nehodnotí až tak nadšeně, ale to pro to, že čekají spíš mafiány a ne humor a romantiku, já to beru jako úžasný lék na bolavou duši :)

Unknown řekl(a)...

Souhlasím :). Katka je skvělá spisovatelka a její knihy miluju :)).

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)