Carnivàle

29. 8. 2011

Wow. Tak tenhle seriál mě zatím neomylně dostává. Narazila jsem na něj vlastně náhodou a dlouhou dobu byl ve frontě na sledování. Teď konečně se dostal na řadu a já mám zase na pár hodin o zábavu postaráno. Nejdřív vám sem ale hodím oficiální text distributora, ať víte o co jde: Strhující drama odehrávající se ve 30. letech v poušti Velkých rovin.
1934. Pouštní kraj Velkých rovin v Oklahomě. Tohle je poslední velký magický věk. V čase obrovských písečných bouří, děsivého sucha, záplav a epidemií – znamení božího hněvu a předpovědí Apokalypsy – začíná konečné účtování mezi dobrem a zlem. Bitva se odehrává v samém srdci říše zvaná Amerika. A až skončí, lidstvo navždy pochopí, proč se stal zázrak. Dvanáct dílů tohoto dramatického seriálu se odehrává při putování cirkusu pouštní krajinou v Oklahomě a sleduje osudy tajemného osmnáctiletého uprchlíka se skrytými schopnostmi a charismatického misionáře, jejichž cesty se zkříží. Je to doba, kdy je zlo na vzestupu po celém světě, protože velká ekonomická i sociální krize napáchala nenapravitelné škody. Po matčině smrti se Ben Hawkinson, který utekl od gangu, hledaného pro vraždu, přidá k cirkusu. Vede jej tajemný impresário zvaný „Šéf“. Ve společnosti vyděděnců Hawkins náhodou objeví své nadpřirozené schopnosti. Mezitím je metodista Justin Crowe, pastor v kalifornském městečku Mitern, sužován apokalyptickými sny a vizemi. On sám také vládne dlouho potlačovanými mimořádnými schopnostmi. Ben a bratr Justin, oba vytrženi ze svých životů, zjišťují, že svět, který znali, je znovu uvržen do pradávného konfliktu mezi Světlem a Temnotou a oni jsou v této bitvě hlavními hráči.

Ano, Ben se přidal k cirkusu, ale ne k tomu, kde trápí zvířata a mají kouzelníky a klauny. K tomu opravdovému. Tenhle cirkus je vlastně celý zábavní park. Jsou tu kolotoče, obludy z obludária (siamská dvojčata, žena s vousy, ještěří muž), jsou tu lidé se zvláštními schopnostmi - věštec, jasnovidka, která je zárověň telepatka a telekinetička. Je tu také stan speciálně pro pánské pobavení. Ben do tohoto prostředí skvěle zapadne, protože i on má zvláštní schopnost. On se jí ale teprve učí používat a znát její pravidla.
Celý tenhle seriál má velmi temnou atmosféru. Je plný tajemství a otázek. Podobně jako třeba první série Lost. V každém dílu se člověk dozví trochu více, a postupně snad získáme celou skládačku. Po pár dílech jsem tedy alespoň já absolutně zaháčkovaná a vždy, když skončí jeden, potřebuju hned další abych věděla víc a víc. Ony už úvodní titulky vás prostě musí zaujmout:


Zatím jsem nedokoukala ani první sérii, ale jestli se kvalita udrží, tak určitě doporučuju každému milovníku tajmna a temné atmosféry.

0 komentářů:

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)