Skins

17. 3. 2012

(2007)

Popis z CSFD: Tínedžerská dráma, v ktorej nechýba humor. Seriál sleduje skupinu tínedžerov, vyrastajúcich v anglickom Bristole. Tony Stone je populárny ale manipulatívny chlapec, ktorý ochraňuje svoju sestru Effy. Jeho najlepší kamarát Sid nemá odvahu sa Tonymu postaviť a povedať mu, že miluje Tonyho priateľku Michelle. Príbeh o mladistvých, ľudských vzťahoch, drogových problémoch...

Skins je zvláštní seriál. Příběh je úplně obyčejný. Skupinka náctiletých nevychovaných a nezodpovědných parchantů, kteří si očividně myslí, že život je hra. Berou jakékoliv drogy ke kterým se dostanou, kouří, pijou, zneužívají léky, při svých divokých párty většinou zdemolují co mohou a na následky kašlou. Při tom se stihnou několikrát proházet v párech, vyspí se s každým na koho přijdou a zažívají samozřejmě i nešťastné lásky a spoustu jiných běžných problémů. Problémy ve škole (většinou následek něčeho co provedli pod vlivem drog), rozvod rodičů, přítel nebo přítelkyně je podvedli, někteří teprve zjišťují svou sexuální orientaci. Občas se tam mihne i nějaká psychická choroba, ať už anorexie nebo deprese. Některé zápletky skutečně zaujmou a některé jsou už tak ohrané, že se chce člověku brečet. Co je ale na tomhle seriálu opravdu zvláštní je, že každé dvě série naprosto vymění hlavní protagonisty. Nastoupí nová generace.
Série totiž začne nástupem na dvouletý obor jakési školy. Na konci druhé série dostanou známky z jakési maturity, přátelství se rozpadne a každý jde svou cestou dál na vysokou školu. S třetí sérií začne nová generace opět na stejné škole a na konci čvrté zase zmizí. V páté sérii máme novou partičku a vsadím se, že na konci šesté, která ještě není celá natočená se zase rozejdou dál kam je srdce táhne. A protože mi to přijde jako 3 rozdílné seriály, také je tak ohodnotím.

Takže:
1. a 2. série - ****
3. a 4. série - ***
5. série - ***

0 komentářů:

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)