Girl walks into a bar

17. 5. 2012

(2011)

Popis z CSFD: Sebastian Gutierrez zasadil snímek do prostředí rozličných barů, kde se kříží osudy několika lidí. Společné útočiště - bar - spojuje hlavní postavy a nechává diváka na chvíli nahlédnout do jejich životů. Nenásilné prezentaci a oddychové atmosféře dominují dlouhé dialogy, ostatně o nich film je. Sledujeme krátkou epizodu detektivky Carly Gugino, tanečnice Emmanuelle Chriqui, jejího bratra a dokonce se zde objeví i Zachary Quinto, jakožto zklamaný manžel.

Podle toho názvu a plakátu jsem čekala rozhodně něco jiného, ale vyloženě zklamaná jsem nebyla. Ono je to zvláštní. Film je prakticky o ničem. Vážně vůbec nic se v něm nestane. Není vtipný ani dramaticky. Není tam žádná romantika. Ale stejně není nudný. Jen jsem z něj trochu na větvi.
Vlastně tam jde o to, že detektivka se vydává za nájemného vraha, jde na schůzku s potenciálním klientem, kterého má tedy v plánu nejspíš zatknout za plánování vraždy jeho ženy. Domluví se na tom, že on dojde pro peníze a za pár hodin se v baru opět sejdou. Tím tedy sledujeme dva různé příběhy - klienta, který chce získat peníze od jakéhosi mafijána a tam ho potká taková událost, na kterou navazuje další střípek příběhu a tak pořád dál. A linie detektivky, která se v baru setká s nějakým týpkem, ten jí ukradne nahrávku rozhovoru s klientem a tak se ho vydává hledat a potom spolu s ním a jeho sestrou striptérkou zažívají další věci. Pak se to tak polovičatě propojí, aby to jako vypadalo jako strašně promyšlený film a je konec. Pointou je to, že se jednotlivé epizodky filmu odehrávají v různých barech. Prostě vážně o ničem. Samotné dialogy ale nejsou úplně špatné a ačkoliv se tam nic neděje, nenudila jsem se. Takže zlatý průměr *** a můžu začít zapomínat.

0 komentářů:

Okomentovat

Komentář vždycky potěší. Nestyďte se - já nekoušu :)